Direktlänk till inlägg 22 december 2013

Jaha, då måste man skaffa frysbox

Av supermamman - 22 december 2013 14:30

Ohyra är aldrig kul. I synnerhet inte när den är inomhus. Under en längre tid har vi nu haft bekymmer med återkommande pälsängrar. För dig som inte vet vad det är för djävulskap, kan jag tala om att det är ett litet bevingat sakadedjur, närmare bestämt en skalbagge som gör hål i kläder och tyger.  


Har nu en massa förstörda kläder på grund av att dessa små ”djur” har käkat hål. Fast egentligen är det inte baggarna som skadar tygerna utan det är larverna som tuggar i sig hår och trådar.  Det största problemet med pälsängrar är att de är smått omöjliga att få bort. Vi har försökt med det mesta, att bekämpa dem med gift och att städa frenetiskt. Dessutom har vi tvättat våra kläder extra mycket och ofta, men inget tycks bita. 

Nu har vi bestämt oss att öka på krigsföringen ytterligare genom att frysa ihjäl rackarna. Vi sms låna 12000 kronor precis till en stor frysbox och vakuumförslutna plastlådor.  Både larver, ägg och eventuella baggar dör nämligen i frysen om de ligger där i mer än 3 dygn. Sedan är det viktigt att förvara de ”renade” kläderna separat från övriga plagg.  Skönt att det hela gick att fixa så enkelt känns som vi hade tur som hittade xn--lnasnabbapengar-hlb.se en mycket behändig sida.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av supermamman - 8 april 2015 19:53

Det har tagit sin tid det skall vara sagt, men nu verkar landets ledning äntligen har fattat galoppen. Från och med 7 september höjs taket i a-kassan från 18.700 till 25.025 kronor. Ett bra beslut som inte kunde ha kommit tidigare.    I dagsläget...

Av supermamman - 4 februari 2014 17:33

Hör en massa om att det är supervalår i år, men kan tyvärr inte påstå att jag tycker det känns intressant. Är så trött på politikernas eviga löften som de sällan lever upp till. Någon som känner likadant? ...

Av supermamman - 25 november 2013 17:45

Nu har jag köpt lite nya möbler och ”accessoarer” till min lägenhet. Det var på tiden tycker jag. Jag har haft så väldigt mycket jobb det senaste halvåret att jag inte haft någon tid att bry mig om mitt hem över huvudtaget i stort sett. M...

Av supermamman - 3 november 2013 19:30

Visst är det lite segt att det redan är söndag och därmed måndag imorgon, men det finns ingen anledning att deppa. Söndagen är trots allt den bästa dagen om man ser till TV-utbudet.   Först och främst är Bron tillbaka med ett nytt avsnitt. Vis...

Av supermamman - 12 oktober 2013 17:15

Att få tag på ett bra studentflak kan vara svårt. Mycket svårare än vad man kan tro. Det kan faktiskt vara en riktig utmaning. Då det faktiskt är väldigt många som tar studenten samtidigt så blir det en väldigt stor efterfrågan på flaken. Och just de...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se